RENOVATIEWERKEN KATERHEIDEMOLEN VOLOP BEZIG
Het Laatste Nieuws - 12-11-2015 - KCS
De oplapwerken aan de Katerheidemolen op de Kapelsesteenweg zijn volop bezig en schieten goed op. Het Brasschaatse gemeentebestuur laat de aangetaste buitenkant volledig oplappen. Zo worden de ramen vervangen en de buitenkant van de molen bekleed met hout.

De Katerheidemolen maakt al jaren deel uit van het dorpsgezicht in Sint Mariaburg, op het kruispunt met de Molenweg. Maar het oude metselwerk van de molen was hard aangetast. Er staat nu een houten bekleding rond die later grijs zal verkleuren. Na de restauratie krijgt de molen opnieuw een horecafunctie.

De Wijkwerking Mariaburg vindt het jammer dat het gemeentebestuur enkel oplapwerken laat uitvoeren en geen volledige renovatie. "Van het oudste gebouw uit de wijk blijft slechts een troosteloze romp over", zegt Ludo Van Bouwel. "Jammer genoeg heeft de gemeente Brasschaat nagelaten dit monument in zijn volle glorie te herstellen toen het werd gekocht. Het enige wat we nog kunnen hopen is dat het Brasschaatse gemeentebestuur op de romp een plaatje zal aanbrengen dat verwijst naar de geschiedenis van de vroegere molen", besluit Van Bouwel.
Dit artikel heeft een link met volgende molen(s):
Naam en GemeenteType
Katerheidemolen
Brasschaat - Brasschaat
Stenen stellingmolen