FEESTEN OM RESTAURATIE MOLENSITE TE FINANCIEREN
Het Nieuwsblad - 23-04-2009 - ivh
EVERGEM - De wind- en rosmolen van Johan Van Holle moeten dringend worden hersteld. Om die werken te financieren, organiseert de eigenaar zijn eigen Molenfeesten.

De witgeschilderde windmolen die de Stenenmolenstraat siert, is in 1799 gebouwd. 'Tot 1965 maalde wijlen Cyriel Neyt frequent. Daarna verviel de molen. In 1980 kocht ik de fel gehavende windmolen en de ingestorte rosmolen. Na een grondige restauratie waren beide molens weer maalvaardig', zegt molenaar Van Holle.

Intussen zijn opnieuw herstellingswerken nodig. 'Vorig jaar stapte ik in het project 'Malende Molens'. Daarmee willen het Oost-Vlaams provinciebestuur en Plattelandscentrum Meetjesland helpen om molens opnieuw maalvaardig te maken. Er zijn al een aantal kleine werken uitgevoerd, maar grote vernieuwingen zullen me nog 25.000 euro kosten.'

De werken zijn gedeeltelijk gesubsidieerd, de overige centen tracht hij bijeen te krijgen met de Molenfeesten. Die lopen zondag van 10 tot 18 uur op het erf en zijn een buitenkans om maaldemonstraties te zien.
Dit artikel heeft een link met volgende molen(s):
Naam en GemeenteType
Stenen Molen
Ertvelde - Evergem
Stenen grondzeiler