MOLENHUISJE KRIJGT EDUCATIEVE INVULLING
Het Nieuwsblad - 19-10-2010 - kvh
HECHTEL-EKSEL - Het Molenhuisje naast de Ekselse Stermolen heeft een nieuwe invulling. In het huisje gaan erfgoededucatie en een speelse aanpak hand in hand. 

‘Op een erg speelse manier wordt het proces van graan tot meel tastbaar gemaakt. Een aantal verrassingseffecten en boeiende verhalen maken molengeschiedenis levendig voor de jonge bezoekers', zegt burgemeester Raf Truyens (CD&V). ‘Een grote molensteen met zeven spelelementen vormt een kleurrijke fantasiemolen die het Molenhuisje doet kraken en piepen. Bezoekers die meer te weten willen komen over de historiek van de gemeente, zijn molen en molenaars, kunnen op de bovenverdieping terecht. Vijf interactieve presentaties geven met veel beeld- en klankmateriaal een overzicht van honderden jaren molengeschiedenis.' 

Het nieuwe Molenhuisje past perfect in de visie van de gemeente die zich als groene en kindvriendelijke gemeente wil profileren. De vernieuwing van het huisje is een project dat kadert in Europese steunmaatregelen voor plattelandsontwikkeling. 
Dit artikel heeft een link met volgende molen(s):
Naam en GemeenteType
Stermolen
Eksel - Hechtel-Eksel
Staakmolen met open voet